15 Haziran 2015 Pazartesi

Tatil Sonraı İşe Gitmek


    Bol bol güneş,deniz,kum ve eğlence dolu bir yaz tatilinin ardından iş koşturmacasına kısa zamanda uyum sağlayabilmek zor bunu aşmak için birkaç önerim olacak…

     Bütün kış boyunca planlarını yaptığınız, hatta tatilden döner dönmez planlar yapmaya başladınız, hevesle beklediğiniz tatilinizin nasıl geçtiğini anlamadan tatiliniz bitti ve evinize döndünüz. Ne işe gitmek istiyor canınız, ne de evde kalmak! Günlük yaşama konsantre olamıyorsunuz. Aklınız hala tatilde, eğlencede. Üstelik bir tek siz değil evdeki herkesin aklı tatilde. Çocuklarınız da okulun başlaması konusunda pek de istekli olmayabilir!
İşte ailece yaşadığınız bu durumun adı: Tatil sonrası sendromu


  • Tatil dönüşünün ertesi günü hemen işe başlanmaması gerektiğini ısrarla vurgulamak gerekiyor.
  • Arkadaşlarla zaman geçirmek, yürüyüşe çıkmak gibi faaliyetler, tatil sonrası işe başlangıç arasındaki dengeyi sağlayacaktır.
  • Şehir içindeki havuz gibi küçük çaplı da olsa tatili anımsatan etkinliklere katılmakta fayda var.
  • İşe başlamadan birkaç günü evde geçirmek en önemli detaydır, Böylece evde geçireceğiniz zaman işte geçirmeye başlayacağınız süreç öncesi bir geçiş dönemi olur.
  • Biz yetişkinlerin bile sorunlar yaşadığı tatil dönüşlerinde çocukların da bu problemi yaşadığını göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Tatil sonrası gündelik yaşama adaptasyonun uzaması halinde fiziksel ve psikolojik bazı rahatsızlıklara yol açabileceğini unutmamak gerekiyor.



Herkese şimdiden güzel tatiller dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder