17 Ağustos 2015 Pazartesi

Her Şeyden Biraz



  Gençlerin %85’inin yaptığı işten memnun olmadığını, ekmeğin aslanın ağzında olduğunu ve küreselleşme çağında bütün ilişkilerin (aile ilişkileri dahil) pazarlama ilişkisinden ibaret olduğunu düşünüyorum. 
  Bu yetmezmiş gibi şirketler işçiyi işten çıkartma stratejisi üretiyorlar onlardaki hayal gücü bence kimsede yok. Bu eforu işçiyi çıkarmamada kullansa bence herkes mutlu olur.
  Bir de iş yapar gibi davranan ama hiçbir iş yapmayan, sorsanız herkesten çok çalıştığını söylen yalancı yöneticiler var. Bazıları sanki bir kalıptan çıkmış gibiler. Hatta o kadar benzerlikleri var ki yönetici nasıl iş yapmaz, nasıl yalan söyler, nasıl her şeyden sıyrılır, nasıl bu kadar vurdumduymaz bu kadar da kendini beğenmişlik olmaz deriz hepimiz. Ama ben buldum galiba hepsinin nasıl aynı tornadan çıkmışlar gibi olduğunu. Konuşma şekilleri, tavır ve davranışları hep mi aynı olur arkadaş… Bizim bilmediğimiz bir yerden muhtemelen kurs alıyorlar. Nereye giderseniz gidin hepsi için olmasa da bazı yöneticiler böyle maalesef.
  Memleket öyle yerlere geldi ki sosyal güvence istedikleri için insanlar işten çıkarılıyor nede olsa memlekette işsizden çok ne var o gider başka bir işsiz girer diye değişti artık zihniyetler.
  İşsizlik oranı olmuş %9,3 seviyesinde gelmiş. 5-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 1,2 puanlık artış ile %17 olurken,15-64 yaş grubunda bu oran 0,6 puanlık artış ile %9,5 olarak gerçekleşmiş. Yani işsiz insan sayısı  2 milyon 789 bin kişi olmuş. ( Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsamaktadır.)


Not: Bu bilgi Türkiye İstatistik Kurumu web sitesinden alınmıştır.


Kaynak: http://www.tuik.gov.tr/PreHaberBultenleri.do?id=18640

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder