5 Ocak 2017 Perşembe

İş Görüşmelerinde Cevapları Toparlama


   Sorulara oldukça alakalı ve etkileyici deneyimlerini anlatarak cevap vermemize rağmen bunu bir sonuca bağlamakta zorlanıyoruz. Peki, etkileyici hikayemizi nasıl etkileyiciliğini kaybetmeden bitirebiliriz?

1. Yöntem: Pozisyon ile bağlantı kurun. Bir işe alım sorumlusu size, “En güçlü yönünüz nedir?” diye sorduğunda veya sizden kendinizden bahsetmenizi isteyip, ardından “Bu özelliğiniz şirketimize ne katabilir? sorusunu yönelttiğinde.

Cevap: Başvurduğunuz pozisyonla veya firmayla ilişkilendirmektir.

Örnek 1: İşte bu yüzden, bu pozisyon için çok heyecanlıyım farklılık yaratabileceğime inanıyorum.

Örnek 2: Detayların çok önemli olduğu bu pozisyonun, yetkinliklerimi gösterebilmem için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum gibi.

2. Yöntem: Özetleyip ve soruya geri dönmek. Her zaman pozisyonla ilgili bağlantı kurmayabiliriz.
Soru: Çok yoğun olduğunuz bir iş dönemiyle nasıl başa çıkarsınız? Uzmanların size bu soruyu sorarken asıl merak ettikleri ise zor zamanlarda olaylara nasıl tepki verdiğiniz oluyor. Bu tür sorunlarla nasıl başa çıkacağınız, hangi yöntemleri izleyeceğiniz işveren tarafından dikkat edilen bir durumdur. 
Cevap: Bazen hepimizin işleri normalde olduğundan daha fazladır, böyle zamanlarda yapılacak en iyi şey görev önceliklerini belirleyip işe koyulmak. Her şeyi aynı anda yapmaya çalışmak işi daha da içinden çıkılmaz hale getirebilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder